- Αρχική Σελίδα - Η Ιστορία του Συστήματος Μας - Επιτελείο - Συζητήσεις - Ανακοινώσεις
 - Ιστορία του Προσκοπισμού - Σύνδεσμος Γονέων - Αγέλη - Επικοινωνία - Φωτογραφίες
 - Προσκοπισμός και Διαδίκτυο - Η Λέσχη Μας - Ομάδα    
 - Προσκοπικό Κατάστημα   - Κοινότητα    

 

Η Ιστορία του Συστήματος Μας

Το 82ον Σύστημα εδρεύει στον χώρο της Αγγλικής Σχολής. Με μια δύναμη περίπου 90 ατόμων θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα Συστήματα της Επαρχίας Λευκωσίας.

        Η ιστορία του αρχίζει από το 1960. Αρχική έδρα του συστήματός μας ήταν η εκκλησία των Αγίων Ομολογητών στην ομώνυμη περιοχή. Τη δεκαετία του ΄70 το Σύστημα μεταστεγάζεται στο δάσος της Αγγλικής Σχολής . Μετά τον πόλεμο οι εγκαταστάσεις του παραχωρήθηκαν προσωρινά σε οικογένειες προσφύγων. Το 1980 μια πυρκαγιά καταστρέφει το σύστημα το οποίο αναγκάζεται να μετακομίσει πάνω στον λόφο πίσω από την σχολή. Εκεί κτίστηκε με πολύ κόπο ένα λυόμενο κτίριο το οποίο καταστράφηκε μερικώς από βανδαλισμούς.

        Το 1987 έγινε ανταλλαγή κτιρίων με την Αγγλική σχολή. Μας έδωσε κάποια παλιά αποδυτήρια, ένα μικρό δωμάτιο και μια παράγκα (από τσίγκο). Σιγά-σιγά μετατράπηκαν τα αποδυτήρια/ντους για να δημιουργηθεί η σημερινή κοινότητα, στην θέση της παράγκας κτίστηκε η αγέλη και το μικρό δωμάτιο μετατράπηκε σε αρχηγείο. Το 1989 κτίστηκε και το ξεχωριστό οίκημα της ομάδας.

        Το 1994 το σύστημα άρχισε να αναπτύσσεται ραγδαία και οι ανάγκες στέγασης ήταν αυξημένες. Έτσι το 1996 αποφασίστηκε το κτίσιμο νέου οικήματος ομάδας και η παλιά μετατράπηκε σε τόπος ψυχαγωγίας για τα μέλη μας.

Το νέο κτήριο της ομάδας και τώρα Αγέλη 2004

 

Το 2002 χτίστηκε και νέο αρχηγείο στη θέση του παλιού αφού ήταν αρκετά παλαιό και σχεδόν ετοιμόρροπο.  

Το καινούριο Αρχηγείο 2004

 

        Το καλοκαίρι του 2004 μετά από πολλές σκέψεις αποφασίσθηκε ότι πρέπει να γίνει ανταλλαγή κτιρίων μεταξύ της Αγέλης και της Ομάδας. Η ανάπτυξη της αγέλης σε 60 λυκόπουλα καθιστά αδύνατη τη λειτουργία της στο παλιό κτήριο χωρητικότητας περίπου 30 ατόμων. Έτσι το καλοκαίρι του 2004 έγινε η ανταλλαγή.

        Με μεγάλη χαρά τον Οκτώβριο του 2004 το Σύστημα μας απέκτησε γρήγορη σύνδεση στο διαδίκτυο. Επίσης απέκτησε και 6 ηλεκτρονικούς Υπολογιστές που είναι όλοι συνδεδεμένοι μαζί και στο διαδίκτυο.

        Σήμερα το σύστημα διαθέτει όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό για να μπορεί να ανταπεξέλθει στις διάφορες προσκοπικές δράσεις και εκπαιδεύσεις. Στελεχωμένο με έμπειρους και αφοσιωμένους βαθμοφόρους προσφέρει στα παιδιά τα απαραίτητα εφόδια που χρειάζονται για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις των εποχών.

 

ΠΑΛΑΙΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

 - 1986

Ντίνος Ορφανού

1986 - 1998

Ιάκωβος Παύλου

1998 - 2004

Φίλιος Χαραλαμπίδης

2004 - 2011

Τούλια Θεμιστοκλέους

2011 -          

Αναστάσης Σαλαφώρης

   

 

82ο Σύστημα Προσκόπων Αγίων Ομολογητών

All Rights Reserved © 1998-2009 Copyright
Τ.Θ. 23355, Αγ. Ομολογητές, Λευκωσία Vista Computer Centre
epiteleio@scouts82.com , 22427573